Skip to content

Tel 0596 610219

Werk mee aan de toekomst!

Wij leiden op voor u, helpt u een handje mee?

Samen een tekort aan technici voorkomen!

Het Noorden heeft een naam hoog te houden als het gaat om techniek. Dat willen we natuurlijk zo houden. Zeker nu er een groot personeelstekort dreigt, vraagt dat om een gezamenlijke aanpak. In de Stichting AOT Noord werken werkgevers, scholen en arbeidsbemiddelaars samen om leerlingen te werven voor de opleiding MyTec. Met succes. Doet u mee?

Drie goede redenen om te participeren:

  • U voorkomt straks een personeelstekort
  • U bent verzekerd van ‘op maat’ opgeleide medewerkers
  • U helpt mee de MBO niveau 4-opleiding MyTec te verbeteren

Doe mee aan AOT Noord en sla twee vliegen in één klap:

  • Haal gemotiveerde jongeren in huis
  • Help mee de kwaliteit van het onderwijs verder te verbeteren

Onze succesvolle aanpak

Er dreigt de komende jaren een groot tekort aan technici. Door de vergrijzing, en doordat weinig jongeren kiezen voor de techniek. Stichting Support AOT Noord onderneemt actie door bedrijven en onderwijs samen te laten optrekken. Doe mee en minimaliseer het risico straks zonder goede technici te zitten.

Onze aanpak werkt
Ons doel is zo veel mogelijk leerlingen te werven én te plaatsen voor de MyTec (MBO niveau 4). De populaire opleiding heeft te maken met een constante groei. Verdere groei is alleen mogelijk als meer bedrijven zich aansluiten. Doet u al mee?

Onze werkwijze in 5 stappen

  • Een strenge selectie aan de deur Voordat een leerling aan de opleiding kan beginnen, testen we hem of haar uitgebreid op motivatie, affiniteit en niveau. Dit gebeurt met een extra assessment, afgenomen door uitzendbureau Start People.
  • Stichting AOT Noord betaalt mee aan leermiddelen. Hierdoor blijven studiekosten beperkt.
  • Als opdrachtgever hebt u invloed op de opleiding In de Stichting Support AOT Noord praat u mee over de opzet, inhoud en kwaliteit van de opleiding.
  • Diverse stages met deskundige begeleiding Leerlingen lopen vanaf het tweede jaar diverse stages bij verschillende bedrijven, dus ook bij u.
  • De waarschijnlijkheid van een baan Na het afstuderen heeft de leerling een grote kans op een baan.

Wat wordt van u verwacht?
Als u meedoet in de Stichting AOT heeft u toegang tot een interessant arsenaal aan geschikte technici. Daar staat natuurlijk wel wat tegenover. Zo staat u mede borg voor onder meer een deel van de kosten voor leermiddelen en moet u BPV-plaatsen beschikbaar stellen. Hier moeten leerlingen kunnen rekenen op een goede begeleiding.

Sluit u aan

Diverse bedrijven zijn al aangesloten bij Stichting Support AOT Noord, zowel grote als kleinere. Samenwerken kan op verschillende manieren. De enige voorwaarden zijn dat u geaccrediteerd bent als leerbedrijf voor de AOT-opleiding en bereid bent actief deel te nemen aan de werkgroepen.

Direct aanmelden? Of meer weten?
Bel tijdens kantooruren met Dhr. R. Hendriks +31 630 032 324.

14
13
12
11
10
9
8
eew
6
essity
4
vattenfall
2
1
kbm
henkel
stork
nouryon
Scroll To Top